Zakendoen op Gran Canaria

Het ondernemersklimaat verslechtert in Nederland in rap tempo. Verhoging van de vennootschapsbelasting in 2023, verlaging van het opstapje. De Canarische Eilanden zijn een paradijs voor ondernemers die op zoek zijn naar meer vrijheid, minder belasting en een betere levenskwaliteit. In deze blog vertel ik je waarom je als ondernemer beter af bent op deze zonnige eilanden (Gran Canaria) dan in het kille en bureaucratische Nederland. Je leest hoe je kunt profiteren van de gunstige fiscale regelingen, de uitstekende infrastructuur en de vriendelijke cultuur van de Canarische Eilanden. Ook geef ik je tips over hoe je de overstap kunt maken en waar je rekening mee moet houden. Ben je klaar om je ondernemersdroom waar te maken in een tropisch klimaat? Lees dan snel verder!

De Canarische Eilanden zijn een Spaanse archipel gelegen voor de noordwestkust van Afrika. Binnen de Canarische Eilanden zijn er speciale economische zones (SEZ’s) die specifieke voordelen bieden aan bedrijven en investeerders. Deze SEZ’s staan bekend als “Zona Especial Canaria” (ZEC). De ZEC werd opgericht om de economische ontwikkeling te bevorderen, buitenlandse investeringen aan te trekken en werkgelegenheid te creëren op de Canarische Eilanden.

Een van de belangrijkste voordelen van het werken binnen de ZEC is het aantrekkelijke belastingregime. Bedrijven gevestigd in de ZEC kunnen profiteren van een verlaagd vennootschapsbelastingtarief van 4% (vanaf mijn laatste update in september 2021). Dit tarief is aanzienlijk lager dan het standaard vennootschapsbelastingtarief in Spanje, dat ongeveer 25% bedraagt. Het ZEC biedt ondersteuning en bijstand aan investeerders, helpt hen met administratieve procedures en vergemakkelijkt hun vestiging op de Canarische Eilanden.

Overzicht van Gran Canaria als zakelijke bestemming

Gran Canaria, het op twee na grootste eiland van de Canarische Eilanden, staat bekend om zijn prachtige stranden, bruisende nachtleven en prachtige landschappen. Toch is Spanish Island niet alleen een toeristische bestemming. Het is ook een populaire locatie voor zakelijke conferenties, vergaderingen en andere zakelijke evenementen. Gran Canaria biedt state-of-the-art faciliteiten en moderne voorzieningen die tegemoet komen aan de behoeften van bedrijven, waardoor het een ideale bestemming is voor mensen die op zoek zijn naar een mix van werk en plezier. De groeiende economie van het eiland en de sterke zakelijke netwerken zorgen ervoor dat bedrijven die ervoor kiezen om zaken te doen op Gran Canaria toegang hebben tot een scala aan kansen en middelen. Of het nu gaat om een kleine vergadering of een grootschalige conferentie, Gran Canaria staat klaar om aan alle zakelijke behoeften te voldoen.

Hoe toegang te krijgen tot de lokale markt en uw aanwezigheid op Gran Canaria te vestigen

Als het gaat om het vestigen van uw aanwezigheid op de lokale markt van Gran Canaria, is een goed startpunt om wat onderzoek te doen naar de unieke cultuur en consumentenvoorkeuren van het eiland. Het leren kennen van de lokale demografie en hun dagelijkse gewoonten kan u waardevol inzicht geven in de beste manieren om uw product of dienst te promoten. Als je eenmaal een goed begrip hebt, overweeg dan om verbindingen te leggen met andere lokale bedrijven of lid te worden van een lokale handelsvereniging om te netwerken en ondersteuning te krijgen. Het gebruik van sociale media, het maken van een website en het deelnemen aan community-evenementen zijn ook effectieve manieren om uw aanwezigheid te vestigen en opgemerkt te worden door potentiële klanten. Het opbouwen van relaties en het leveren van kwaliteitsservice is de sleutel tot succes in elke markt, en Gran Canaria is geen uitzondering.

Het verkennen van de economie, het banksysteem en investeringsmogelijkheden

Gran Canaria onderscheidt zich van de Canarische Eilanden als een bloeiend knooppunt voor zakelijke, bank- en investeringsmogelijkheden. De economie van het eiland is gestaag gegroeid, dankzij verschillende sectoren zoals toerisme, landbouw en technologie. Als zodanig biedt het een scala aan mogelijkheden voor ondernemers, investeerders en anderen die hun carrière willen ontwikkelen. Het banksysteem op Gran Canaria is ook uitzonderlijk. Het biedt een scala aan diensten, waaronder spaarrekeningen, zichtrekeningen, persoonlijke leningen en hypotheken, afgestemd op ieders bankbehoeften. Bovendien zijn er overvloedige investeringsmogelijkheden op het eiland, variërend van investeren in onroerend goed, toerisme, lokale startups, naast andere haalbare opties. Al met al is investeren in Gran Canaria een slimme zet, gezien de stabiele economie van het eiland en de steeds toenemende ontwikkelingen.

Hoogtepunten van de infrastructuur van Gran Canaria voor bedrijven

De infrastructuur op Gran Canaria is uitzonderlijk voor bedrijven die zich op het eiland willen vestigen. Een van de belangrijkste hoogtepunten is het moderne transportsysteem, met een uitgebreid netwerk van bussen en taxi’s die het gemakkelijk maken om rond te reizen. Daarnaast beschikt Gran Canaria over een state-of-the-art communicatie-infrastructuur, met high-speed internet en cutting-edge telecommunicatiediensten. Het eiland biedt ook faciliteiten van wereldklasse, zoals conferentiecentra en tentoonstellingshallen, om evenementen en vergaderingen te organiseren. Bovendien biedt de lokale overheid een reeks ondersteunende diensten aan bedrijven, waaronder financiële prikkels en hulp bij het verkrijgen van de nodige vergunningen en licenties. Over het algemeen is de infrastructuur op Gran Canaria een sterke troef voor bedrijven die willen gedijen in een concurrerende markt.

Groeiende sectoren in de markt, zoals technologie, toerisme en landbouw

Naarmate de economie blijft evolueren, is het belangrijk voor bedrijven om op de hoogte te blijven van groeiende sectoren in de markt. Op Gran Canaria zien de technologie-, toerisme- en landbouwindustrieën een aanzienlijke opleving van de activiteit. Met de toestroom van bezoekers naar het eiland is het toerisme een belangrijke speler geworden in de lokale economie. Ondertussen maakt de landbouwsector gebruik van innovatieve technologieën om de gewasopbrengsten en collectieve efficiëntie te verhogen. En natuurlijk blijft de technologiesector floreren, met een breed scala aan professionals, van softwareontwikkelaars tot ingenieurs. Al deze sectoren creëren niet alleen banen, maar ook nieuwe zakelijke kansen voor ondernemers die op de begane grond willen komen. Naarmate Gran Canaria vordert, zullen deze industrieën cruciaal zijn voor de voortdurende groei en welvaart van het eiland.

Gran Canaria is een aantrekkelijke bestemming voor bedrijven om te verkennen vanwege de vele voordelen. Het vestigen van een zakelijke aanwezigheid op de lokale markt kan worden gedaan door onderzoek te doen en de unieke culturele en juridische omgeving van de regio te begrijpen. Er zijn tal van investeringsmogelijkheden en een bloeiende economie met positieve indicatoren. De infrastructuur is ook ondersteunend, waardoor het voor bedrijven gemakkelijker wordt om zich in het gebied te vestigen. Groeiende sectoren zoals technologie, toerisme en landbouw hebben deze regio ook aantrekkelijker gemaakt als potentiële zakelijke bestemming. Al deze aspecten samen maken Gran Canaria een ideale locatie voor het opzetten van een bedrijf.

Ervaring DTS

DTS is een bedrijf dat gespecialiseerd is in het adviseren van ondernemers over de beste locatie voor hun onderneming. Wij weten dat elke ondernemer uniek is en dat er geen one-size-fits-all oplossing bestaat. Daarom bieden wij maatwerk aan, waarbij we rekening houden met de wensen, doelen en mogelijkheden van de ondernemer. Wij onderzoeken welk land de meest gunstige bestuursstructuur, belastingregime en ondernemingsklimaat heeft voor de ondernemer. Zo helpen wij Nederlandse ondernemers de optimale omstandigheden te creëren om te ondernemen. Neem nu contact met ons op!

Meer berichten

Neem contact op

Amsterdam – Kleine-Gartmanplantsoen 21
Arnhem – Willemsplein 34
Nederland

E info@duijntax.com
T +31 (0) 88 – 8 387 669

DTS Duijn’s Tax Solutions B.V.
Bank: Rabobank
BIC: RABONL2U
IBAN: NL64RABO0167742167