Globale btw-processen

Organisaties die hun globale btw-processen effectief willen beheren, worden geconfronteerd met een reeks uitdagingen. Handmatige processen, complexe regelgevende kaders, en resource-intensieve taken leiden vaak tot fouten en compliance risico’s in systemen. Dit dwingt bedrijven om meerdere ERP/Third-Party Systemen te integreren. De oplossing? Automatiseer en stroomlijn je btw-beheer voor meer inzicht in je activiteiten en minder tijd besteed aan regelgeving. Met de juiste technologie en middelen kun je wereldwijde btw-processen efficiënter maken, fouten en nalevingsrisico’s verminderen en de efficiëntie maximaliseren.

Oplossingen voor het aanpakken van uitdagingen in ERP/Derde partij systemen

Deze blog biedt inzicht in hoe automatisering van btw-beheer organisaties kan helpen uitdagingen te overwinnen en zichtbaarheid en controle over wereldwijde activiteiten te vergroten. Ontdek belangrijke diensten om het probleem van automatisering en transformatie van BTW-vereisten in ERP/Third-Party

Er zijn verschillende essentiële diensten beschikbaar om het probleem van automatisering en transformatie van globale btw-processen in ERP/Third-Party Systemen aan te pakken en op te lossen. Deze diensten zijn ontworpen om een unieke benadering van btw te implementeren en omvatten meerdere voorzieningen.

Optimaliseren van Wereldwijde BTW-Processen: Essentiële Diensten voor Automatisering en Transformatie in ERP/Derde Partij Systemen

 1. SAP BTW-gezondheidscontrolerapport: Het rapport is gemaakt voor een analyse van uw SAP systeem om potentiële btw-vaststellingstekorten, risico’s en verbeterpunten te identificeren. Het rapport geeft bruikbare aanbevelingen om je btw-processen te verbeteren en een betere naleving te garanderen.
 2. Setup van belastingberekening en automatisering van btw in SAP/elke andere ERP: De diensten worden geleverd voor het configureren en optimaliseren van de functionaliteit voor belastingberekening binnen uw SAP-systeem of elk ander ERP, zodat de btw nauwkeurig en geautomatiseerd kan worden vastgesteld. Door de oplossingen te implementeren, kunnen organisaties handmatige interventie verminderen en hun compliance-efficiëntie verbeteren.
 3. SAP Belastingontwerp en integratie met derden: De integratie van de fiscale functionaliteiten in uw SAP-systeem maakt nauwkeurige belastingbepaling en -rapportage mogelijk. De configuratie van ERP’s vanuit een btw-perspectief, tax engines, het definiëren van belastingregels en het zorgen voor naleving van wereldwijde btw-vereisten.
 4. Fiscale technologiestrategie en routekaart: De ontwikkeling van een uitgebreide fiscale technologiestrategie en roadmap. Deze strategische aanpak zorgt ervoor dat uw btw-vereisten zijn afgestemd op de bedrijfsdoelstellingen, waardoor effectieve automatisering en succes op de lange termijn mogelijk worden.
 5. Transactiegegevensanalyse voor btw – elk systeem: Ontdek waardevolle inzichten uit transactionele gegevens, ongeacht je ERP- of third-party systeem, dankzij geavanceerde gegevensanalyse. Identificeer btw-gerelateerde problemen, ontdek besparingsmogelijkheden en verbeter processen voor een efficiëntere naleving.
 6. End-to-end implementatie van ERP (SAP/Oracle) en belastingengines: Het leveren van end-to-end implementatiediensten voor ERP-systemen, zoals SAP of Oracle, samen met tax engines. Zorgen voor een soepele integratie van deze systemen maakt gestroomlijnd btw-beheer en rapportage in uw hele organisatie mogelijk.
 7. Ondersteuning van btw-transformatieprojecten: We helpen organisaties bij hun btw-transformatie-initiatieven en begeleiden ze door het hele proces van het afstemmen van systemen, processen en controles op de veranderende belastingregels. De expertise zorgt voor een succesvolle overgang naar een efficiënter en compliant btw-beheer.
 8. Projectbeheer: Het projectmanagementteam zorgt voor een naadloze uitvoering en tijdige oplevering van btw-automatiserings- en transformatieprojecten. Het team houdt zich aan industriestandaard methodologieën en biedt u een gestructureerde aanpak en transparante communicatie tijdens de gehele opdracht.

Tax Technology Journey – globale btw-processen

Automatisering, transformatie van BTW-vereisten (wereldwijd of lokaal) en het optimaliseren van de processen in ERP- of externe systemen is een langetermijnengagement dat het bedrijf helpt om de BTW-processen te stabiliseren en beter te beheren.
Het traject kan worden beschreven in verschillende stappen en fasen, die systematisch kunnen worden aangeboden of afzonderlijk:

 1. Systeemherziening/gezondheidscontrole voor btw
  • Controle van de configuratie/bestaand ontwerp/programmering van de btw in het systeem
  • Analyse van transactiegegevens
 2. End-to-End implementatie/uitrol van btw op ERP (SAP/Oracle of een andere) en belasting engine
  • Fase 1 – Eisen verzamelen
  • Fase 2 – Systeemontwerp
  • Fase 3 – Systemen configureren
  • Fase 4 – Testen
  • Fase 5 – Ingebruikname
  • Fase 6 – Hyper Care & Post Go Live ondersteuning
 3. Ondersteuningsproject
  • Gebruikers tickets afhandelen
  • BTW problemen oplossen in het systeem
 4. Projecten voor leveranciersselectie
  • Bijvoorbeeld – Voor e-facturatie, btw-nalevingseisen
  • Selecteren van de beste leverancier die voldoet aan de behoeften en eisen van de klant
 5. Projectbeheer
  • Beheer en coördinatie van belanghebbenden
 6. Overige ondersteuning

Vergroot efficiëntie en nauwkeurigheid in je globale btw-processen en verlaag kosten van nalevingsrisico’s met onze services. Ons expertteam biedt uitgebreide ondersteuning. Hierdoor voldoet jouw organisatie aan complexe wereldwijde regelgeving. Bovendien verbeteren wij tegelijkertijd de operationele efficiëntie. Werken en ondernemen in Bulgarije wordt hierdoor eenvoudiger en succesvoller.

Neem vandaag nog contact met ons op voor meer informatie!

Meer berichten

Neem contact op

Amsterdam – Kleine-Gartmanplantsoen 21
Arnhem – Willemsplein 34-2
Nederland

E info@duijntax.com
T +31 (0) 88 – 8 387 669

DTS Duijn’s Tax Solutions B.V.
Bank: Rabobank
BIC: RABONL2U
IBAN: NL64RABO0167742167