Minder belasting betalen als profvoetballer

Profvoetballers in Nederland verdienen goede salarissen. Niet zoveel als in Engeland of Spanje, maar genoeg om veel belasting te betalen. Over hun salarissen betalen ze inkomstenbelasting, net als andere werknemers in Nederland. Het belastingtarief over dit salaris is al snel 49,5%. Als ze in het buitenland spelen, betalen ze vaak daar belasting. Profvoetballer belasting is een belangrijk onderwerp, omdat het de financiële planning van deze sporters sterk beïnvloedt.

Daarnaast hebben profvoetballers vaak andere inkomsten, bijvoorbeeld uit sponsorcontracten, of uit investeringen. Deze moeten goed worden opgezet, zodat er niet te veel belasting betaald wordt.

Ook hebben veel voetballers waardevolle bezittingen, zoals auto’s, sieraden, huizen en crypto. Hoe wordt dit allemaal belast? En kan dat minder? Wat gebeurt er als ze naar het buitenland verhuizen om daar te gaan spelen? Of als ze terugkomen? Daar krijgen onze adviseurs Joost de Leeuw en Jiri de Groot geregeld vragen over.

Jiri de Groot: “Wij begeleiden bijvoorbeeld een Nederlandse profvoetballer bij het investeren in Nederlands vastgoed. Een andere speler hebben we geadviseerd over wat hij kan doen na zijn carrière en in welk land hij dan weinig belasting betaalt. Er is zeker een “life after football”. Voetballers hebben na hun carrière vaak wat geld om te investeren, en ook wel de goede contacten. Samen met goed belastingadvies kunnen zij een succesvolle business opzetten of succesvol investeren in een bedrijf, in vastgoed of in iets anders.”

Joost en Jiri helpen topsporters in Nederland en daarbuiten om ervoor te zorgen dat zij niet meer belasting betalen dan nodig is. Een carrière in de topsport is kort, dus je moet er het maximale uithalen. Zorg ervoor dat je over je inkomsten en investeringen niet te veel belasting betaalt.

Als je een keer vrijblijvend wil bellen over hoe wij je kunnen helpen met je profvoetballer belasting, stuur dan een mailtje naar leeuw@duijntax.com of degroot@duijntax.com

Meer berichten

Neem contact op

Amsterdam – Kleine-Gartmanplantsoen 21
Arnhem – Willemsplein 34-2
Nederland

E info@duijntax.com
T +31 (0) 88 – 8 387 669

DTS Duijn’s Tax Solutions B.V.
Bank: Rabobank
BIC: RABONL2U
IBAN: NL64RABO0167742167