Huis kopen in Amsterdam

Zoals bekend zijn de afgelopen jaren de huizenprijzen in de Randstad, en met name Amsterdam, enorm gestegen. Dit maakt het steeds uitdagender om een huis te kopen. De huurprijzen in de vrije sector stijgen mee. Deze continu stijgende lijn zorgt ervoor dat meer en meer mensen, zowel particulieren als bedrijven, willen investeren in vastgoed.

 

Een paar dingen om rekening mee te houden

Belastingheffing

Belastingheffing over verhuur is ingewikkeld. Vele factoren (kamer vs. huis; eigen woning vs. beleggingspand; koop vs. huur; eigen opgang vs. gezamenlijke ruimtes; langdurige vs. kortdurende verhuur; vakantieverhuur (AirBnB) vs. woonverhuur) zorgen ervoor dat elke situatie anders is. Kun je gebruik maken van de kamerverhuurvrijstelling? Van ondernemersfaciliteiten? Van BTW-aftrek? Kun je de huur belastingvrij ontvangen in box 3? Kun je de hypotheekrente aftrekken?

Het antwoord is steeds: Hangt ervan af. De belastingexperts van DTS Duijn’s Tax Solutions kunnen jouw specifieke situatie analyseren, en waar nodig beter structureren.

Makelaar

Vastgoed kopen in Amsterdam stuit vaak op praktische en financiële problemen. De beste appartementen zijn maar enkele dagen op de markt, er komen honderden geïnteresseerden op af, en er wordt ruim boven de vraagprijs geboden. Het is van belang om de juiste mensen te kunnen, die eerder dan Funda weten wanneer een huis op de markt komt. Bovendien kan een aankoopmakelaar direct een huis bezoeken wanneer jij geen tijd hebt, en een professionele inschatting van de huidige waarde, de verhuurwaarde en de toekomstige waarde maken. Hierbij neemt hij of zij factoren mee als: erfpacht, isolatie, technische staat, mogelijkheden tot verbouwing, ontwikkeling van de wijk, etc.

Opwaartse spiraal

Bij het kopen van vastgoed is tijd geld. Elke maand dat het langer duurt stijgen de prijzen en daalt het aantal vierkante meters dat je met jouw budget kunt kopen.

 

DTS Duijn’s Tax Solutions werkt met een team van fiscalisten en aankoopmakelaars. Zo heb je direct commerciële én fiscale begeleiding en kun je snel en gunstig je droomhuis kopen, of bouwen aan je vastgoedportfolio. Je kan steeds vrijblijvend contact met ons opnemen.

Contact

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer berichten

Neem contact op

Amsterdam – Kleine-Gartmanplantsoen 21
Arnhem – Willemsplein 34-2
Nederland

E info@duijntax.com
T +31 (0) 88 – 8 387 669

DTS Duijn’s Tax Solutions B.V.
Bank: Rabobank
BIC: RABONL2U
IBAN: NL64RABO0167742167