Blogger/Vlogger en Belasting

Het is een steeds bekender fenomeen: slimme, ondernemende jonge mensen vergaren een goed inkomen door te bloggen of vloggen. Dit kan op Instagram of Youtube zijn, of via andere kanalen. Je bent eigen baas, kiest je eigen werkplek, de mensen met wie je werkt, je werktijden…  kan niet beter. Voorkom dus dat de Belastingdienst roet in het eten gooit.

De meeste bloggers/vloggers verdienen geld door reclame-inkomsten (ze promoten een product, of hun foto’s/blogs/vlogs worden onderbroken door advertenties). Ook hebben ze vaak nevenactiviteiten: ze treden op bij festivals, debatavonden, concerten, op radio en tv, etc. Ook krijgen ze vaak gratis producten toegestuurd.

Aan al deze gebeurtenissen kleeft een belastingaspect, zowel inkomstenbelasting als BTW. Als je niet achteraf verrast wilt worden door naheffingsaanslagen, is het verstandig om op tijd te beginnen met het bijhouden van al je inkomsten in geld, cryptovaluta en in natura, en om te weten of en hoeveel belasting je over die inkomsten zult moeten afdragen. Vaak zijn er ook manieren om te zorgen dat je minder belasting betaalt, of later. Je hebt dus een goede boekhouder nodig, en een goede belastingadviseur.

Over al deze dingen kunnen wij adviseren, dus neem gerust vrijblijvend contact op via e-mail of telefoon.

 

Meer berichten

Neem contact op

Amsterdam – Kleine-Gartmanplantsoen 21
Arnhem – Willemsplein 34
Nederland

E info@duijntax.com
T +31 (0) 88 – 8 387 669

DTS Duijn’s Tax Solutions B.V.
Bank: Rabobank
BIC: RABONL2U
IBAN: NL64RABO0167742167