B2C sales: wees op de hoogte van lokale Btw-verplichtingen!

De laatste jaren hebben veel niet-EU landen hun Btw-regeling veranderd en nieuwe verplichtingen in het leven geroepen voor registratie van ondernemers voor de Btw.

Het leveren van goederen en/of diensten in andere landen kan ertoe leiden dat je in dat betreffende land Btw-plichtig bent. De laatste jaren hebben veel niet-EU landen hun Btw-regeling veranderd en nieuwe verplichtingen in het leven geroepen voor registratie van ondernemers voor de Btw. Vaak moet er een lokale vertegenwoordiger aangewezen worden. Soms worden er drempels toegepast, maar dat valt in principe niet onder de algemene praktijk. In Servië werd bijvoorbeeld een dergelijk verplichting geïntroduceerd tegen het einde van het jaar 2016 (zonder enig drempelbedrag).

Binnen de EU zijn de regels voor B2C verkopen en leveringen ook onderhevig aan verandering. Zo ben je bijvoorbeeld Btw-plichtig voor het verlenen elektronische diensten aan non-businesses sinds 2015 (zonder drempelbedragen). De Btw kan worden toegepast door middel van een bijzondere Btw-aangifte in het land van vestiging van de leverancier (MOSS-regeling).

De Europese Commissie is van plan om verdere veranderingen aan te brengen in de Btw-regelgeving, in het bijzonder voor webshop leveringen aan non-businesses. De nieuwe regelgeving zal al van toepassing zijn vanaf 2018, zo u kunt hier maar beter tijdig van op de hoogte zijn! Wilt u meer weten over de veranderingen? Neem dan gerust contact met ons op!

Meer berichten

Neem contact op

Amsterdam – Kleine-Gartmanplantsoen 21
Arnhem – Willemsplein 34-2
Nederland

E info@duijntax.com
T +31 (0) 88 – 8 387 669

DTS Duijn’s Tax Solutions B.V.
Bank: Rabobank
BIC: RABONL2U
IBAN: NL64RABO0167742167