Dutch royalty tax

Advies nodig over Dutch royalty tax?

Op zoek naar informatie of advies over de Dutch royalty tax? Er gaat binnenkort een nieuwe belastingwet (bronbelasting) gelden met betrekking tot rente- en royaltybetalingen die worden gedaan door Nederlandse bedrijven. De Dutch royalty tax verandert per 1 januari 2021 en wat betekent dat voor uw bedrijf? De belastingadviseurs van DTS Duijn’s Tax Solutions weten precies wat er allemaal gaat veranderen en kunnen precies voor u uitzoeken of uw bedrijf bronbelasting moet inhouden op rente- en/of royalty betalingen om zo onnodige betaling van bronbelasting te voorkomen. Dit jaar geldt de Dutch royalty tax nog niet maar in 2021 zullen rente- en royaltybetalingen aan laag belastende landen belast worden. Ook zullen betalingen die onzakelijk worden omgeleid belast worden. Het kabinet laat weten dat het voornaamste doel van de bronbelasting is om ervoor te zorgen dat Nederland niet meer als toegangspoort wordt gebruikt voor rente- en royaltystromen naar laag belaste landen en wil misbruiksituaties voorkomen. Er wordt geen uitzondering gemaakt voor bedrijven met een reële aanwezigheid in Nederland. Onze tax partner Jimmy Cox legt in zijn blog elders op deze website precies uit wat deze nieuwe wet inhoudt. De fiscalisten van DTS Duijn’s Tax Solutions zullen u helpen om het beste voor uw onderneming te zoeken en de dialoog met de belastingdienst aangaan.

Dutch Royalty tax: wat is het?

Wat houdt die Dutch royalty taks in? De fiscale wetgeving kan een flinke impact hebben op uw onderneming en op uw winst. Belastingwetgeving verandert voortdurend, daarom volgen wij alles nauwkeurig en zijn op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Zo kan de nieuwe Dutch royalty tax voor uw onderneming een groot verschil maken. De deskundige fiscalisten van DTS Duijn’s Tax Solution kijken of er bij uw bedrijf sprake is van een kunstmatige constructie zodat u het bronbelasting tarief van 25% zal moeten betalen. Wij gaan u helpen bij het bepalen of uw bedrijf voldoende authentiek is zodat u dit niet hoeft te betalen. U kunt onze fiscalisten vertrouwen, zij weten gebruik te maken van de vele mogelijkheden die er zijn om voor uw onderneming belasting te besparen en houden daarbij rekening met de Nederlandse en internationale wet- en regelgeving.

Heldere communicatie over Dutch royalty tax

Waarom zou u kiezen voor DTS Duijn’s Tax Solutions? Wij hebben visie, daadkracht en geloven in een persoonlijke aanpak en een heldere communicatie. Het maakt niet uit of uw bedrijf in Nederland is gevestigd of daarbuiten, u kunt overal ter wereld onze deskundige hulp ontvangen op het gebied van nationale en internationale belastingen. Wij hebben meer dan 10 jaar ervaring met het adviseren van bedrijven en ondernemers over belastingwetten en fiscale regelingen zodat u niet voor verrassingen komt te staan. U kunt bij ons terecht met al uw vragen over Dutch royalty tax. U kunt van ons creatieve en proactieve oplossingen verwachten. Wij zoeken altijd naar de fiscale oplossing die voor uw onderneming het meest lucratief is waarbij uw wensen en budget leidend zijn. Als u contact met ons zoekt dan reageren wij binnen 24 uur en meestal nog op dezelfde dag!

Neem contact op

Amsterdam – Kleine-Gartmanplantsoen 21
Arnhem – Willemsplein 34
Nederland

E info@duijntax.com
T +31 (0) 88 – 8 387 669

DTS Duijn’s Tax Solutions B.V.
Bank: Rabobank
BIC: RABONL2U
IBAN: NL64RABO0167742167