Niek Houben

Opleiding

Niek is in 2014 begonnen met zijn studie Rechtsgeleerdheid aan de Universiteit van Tilburg. Halverwege zijn tweede jaar heeft hij de overstap gemaakt naar de bachelor Fiscaal Recht. In juli 2019 haalde Niek zijn bachelor diploma Fiscaal recht. Momenteel is Niek zijn Master Fiscaal Recht aan de Universiteit van Tilburg aan het afmaken. Hij heeft gekozen voor de track ‘Directe belastingen’ en zijn focus ligt voornamelijk op de Vennootschapsbelasting en Internationaal en Europees belastingrecht.

Carrière

Niek is gespecialiseerd in vennootschapsbelasting, internationaal en Europees recht en belastingverdragen. In augustus 2019 ging Niek tijdens zijn master aan de slag als stagiair bij DTS Duijn’s Tax Solutions in Arnhem en is momenteel Junior Tax Advisor. Niek werkt momenteel op ons kantoor in Amsterdam en schrijft zijn scriptie over het oneigenlijke gebruik van belastingverdragen.

Ervaring

Niek heeft na een jaar werken bij DTS veel ervaring opgedaan binnen de fiscale praktijk. Zo heeft hij zich vaak gebogen over vraagstukken die betrekking hebben op de toepassing van belastingverdragen, dividendbelasting en vennootschapsbelasting. Daarnaast heeft Niek ervaring met het doen van aangiftes, contact tussen de klant en de belastingdienst en specialiseert hij zich op het gebied van internationale belastingstructuren.