Jimmy Cox

Opleiding

Jimmy is een geboren ondernemer. In 2011 begon hij met de studie Nederlands Recht aan de Radboud Universiteit Nijmegen. Als snel wist hij dat de richting Fiscaal Recht de juiste keuze voor hem was. Na zijn bachelor Nederlands Recht koos hij daarom ook voor de masterspecialisatie Fiscaal Recht. In 2017 studeerde hij af als Master of Law met als specialisatie Belastingrecht. Ondertussen blijft Jimmy zijn kennis verrijken om zijn klanten steeds beter van dienst te zijn. Zo is Jimmy aspirant-lid van de NOB.

Carrière

Jimmy is niet alleen een denker, hij houdt ook van aanpakken. Daarom combineerde hij zijn masterstudie met praktijkervaring. Zo ging hij aan de slag als Junior Tax Consultant bij DTS Duijn’s Tax Solutions. In 2017, na zijn afstuderen, verhuisde Jimmy naar de regio Eindhoven. Ook daar werkte hij als belastingadviseur. Hij besloot in 2018 terug te keren naar DTS Duijn’s Tax Solutions, waar hij opnieuw het DTS team versterkt, maar nu als Tax Manager. Gestuwd door zijn passie voor ondernemen, opende Jimmy samen met Hendrik-Jan een nieuw filiaal in Eindhoven. Jimmy neemt de leiding van kantoor Eindhoven op zich.

Ervaring

Tijdens zijn studiejaren leerde Jimmy al wat het betekent om een goede belastingadviseur te zijn: hard werken, analytisch denken en inzicht in ingewikkelde fiscale problemen. Zijn passie voor belastingen spitst zich vooral toe op de fiscale kant van ondernemen. Jimmy is dan ook een expert in het geven van belastingadvies op het gebied van internationaal zaken doen, fusies en overnames. Naast het adviseren van binnen- en buitenlandse ondernemers, geeft Jimmy eveneens advies aan particulieren. Verder is hij gespecialiseerd in cryptocurrencies, zowel voor particuliere klanten als ondernemers.