Opleiding

Hendrik-Jan rondde in 1998 zijn HBO opleiding tot Accountant Administratieconsulent af met volledige certificerende bevoegdheid. In 2001 studeerde hij in Leiden af als Master Fiscaal Recht. Vanaf 2002 is Hendrik-Jan lid van de orde van Nederlandse belastingadviseur.

Carrière

Hendrik-Jan is gespecialiseerd in vennootschapsbelasting en dividendbelasting, met name in grensoverschrijdende investeringen, fusies en overnames, samenwerkingsverbanden en bedrijfsmatige herstructureringen. In 2002 begon Hendrik-Jan bij BDO. 4 jaar later maakte hij de overstap naar PwC. In 2008 verhuisde Hendrik-Jan naar New York om er als belastingadviseur te werken. Daar gaf hij advies aan Amerikaanse en Canadese ondernemingen die in of via Nederland investeringen wilden ontplooien of stroomlijnen en aan Nederlandse bedrijven die investeerden in Amerika en Canada.

Ervaring

Met meer dan 15 jaar ervaring op het gebied van Nederlandse vennootschapsbelasting en dividendbelasting heeft Hendrik-Jan een respectabele staat van dienst opgebouwd. In 2011 richtte hij DTS Duijn’s Tax Solutions op en bouwde het uit tot een succesvol belastingadvieskantoor. Daarnaast ligt Hendrik-Jan ook aan de basis van verschillende netwerken. Zo is hij onder meer medeoprichter van Doing Business in, een netwerk van specialisten in binnen- en buitenland, en van Pro-tp, waar bij samen met zijn partners internationaal transfer pricingadvies aanbiedt. Als specialist in internationaal belastingrecht, schrijft hij ook voor het IBFD.