Fatma Demirtas

Opleiding

Fatma heeft Fiscale Economie gestudeerd en in 2003 met succes haar Bachelor in Accounting and Finance behaald. Om haar kennis in internationaal belastingrecht te verrijken, volgde ze aan de Economische faculteit van Tilburg University haar Master International Business Taxation. Ze schreef haar scriptie over de effectiviteit van hybride mismatches van de Anti-Tax Avoidance Directive en behaalde zo haar titel Master of Science. Haar fiscale bagage houdt ze up-to-date door het volgen van cursussen en met vakstudienieuws. Ze heeft echter ambities om verder te groeien en zich aan te melden als aspirant-lid bij de Nederlandse Orde van Belastingadviseurs.

Carrière

Fatma heeft meer dan 15 jaar ervaring in Accounting en Nederlands vennootschapsbelasting bij o.a. Clavus en Medical X. Daarnaast heeft ze een aantal jaren gewerkt bij de Belastingdienst, afdeling Tax compliance. En aangezien ze affiniteit heeft met internationaal belastingrecht en met veel plezier een paper heeft geschreven over de definitie van het Arm’s length principle in de staatssteun-zaak van Starbucks tijdens haar studie, heeft ze per 1 juli 2020 een overstap gemaakt naar DTS Duijn’s Tax Solutions BV. Bij dit kantoor met een extensief netwerk van internationaal opererende bedrijven, managet ze het Accounting team en adviseert ze hen met complexe fiscale vraagstukken bij grensoverschrijdende arbeid.

Ervaring

Fatma heeft ruime ervaring met MKB-ers en grotere bedrijven. Verder is ze afkomstig uit een gezin met hoogopgeleide ondernemers, waardoor ze geleerd heeft dat business-to-people centraal staat en niet de onderneming op zich. Hierdoor is beter in staat om hen zowel fiscaal als operationeel te ondersteunen in hun bedrijfsvoering m.b.t omzetbelasting, loonbelasting en sociale zekerheid, vennootschapsbelasting en andere belastingen. Wat haar klanten het meest weten te waarderen, zijn de accounting werkzaamheden gecombineerd met haar fiscale achtergrond.