Werken en ondernemen in Bulgarije

Ben jij een ondernemer die buiten de gebaande paden denkt en zich wil onderscheiden? Dan is het de moeite waard om verder te lezen. Werken en ondernemen in Bulgarije biedt namelijk geweldige kansen voor ondernemers die hun concurrentiepositie willen versterken. In deze blog zullen we enkele sleutelfactoren bespreken die Bulgarije tot de ideale plek maken om jouw bedrijf te vestigen, los van het prachtige landschap en de rijke geschiedenis.

Waarom Bulgarije?

In Bulgarije heb je toegang tot een pool van hoogopgeleid personeel. Bovendien biedt Bulgarije concurrerende salarissen, waardoor je hooggekwalificeerd personeel kunt aantrekken tegen relatief lage kosten. Maar dat is nog niet alles. Bulgarije heeft namelijk de laagste belastingen in Europa, met een vennootschapsbelasting van slechts 10% en een dividendbelasting van 5%. Dit betekent dat je meer winst kunt behouden en kunt investeren in de groei en ontwikkeling van jouw bedrijf, waardoor je concurrentiepositie aanzienlijk wordt versterkt. Al geïnteresseerd geraakt? Mooi, want om een bedrijf te starten in Bulgarije is een minimumkapitaal van slechts 1 Euro nodig. Kortom, er is weinig denkbaar om deze fantastische business move niet aan te gaan!

Hoe kunnen wij jou ondersteunen?

Als je enthousiast bent geworden over het starten van jouw onderneming in Bulgarije, maar niet weet waar te beginnen, ben je bij ons aan het juiste adres. We begrijpen dat het opzetten van een bedrijf in een ander land uitdagend kan zijn. Daarom bieden wij toegang tot een netwerk om aldaar te ondersteunen bij een succesvolle start in Bulgarije. Hier zijn enkele manieren waarop wij jou kunnen helpen:

  1. Oprichting van het bedrijf: Wij zorgen voor een vliegende start van jouw onderneming in Bulgarije. Binnen een week is jouw bedrijf geregistreerd, operationeel en wordt er gezorgd voor een uitstekende accountant die Engels (of Duits, Frans) spreekt.
  2. Praktische en virtuele benodigdheden: We bieden alle benodigdheden, zowel fysiek als virtueel, om jouw bedrijf lokaal en op afstand te beheren.
  3. Fiscale voordelen: Als je behoefte hebt aan ‘substance’ in Bulgarije, zoals een fysiek kantoor, een website en een telefoonnummer, kunnen wij dat regelen op de manier die het beste bij jou past. Je kunt ervoor kiezen om jouw werknemers te laten werken in een gedeelte van het kantoor van onze partner, of we kunnen een eigen kantoor voor jou regelen.
  4. Werving van personeel: Een werknemer in Bulgarije is doorgaans veel goedkoper dan in andere Europese landen, maar het is natuurlijk belangrijk om de juiste mensen in dienst te nemen. Daar kunnen wij je bij helpen. Wij hebben toegang tot een breed netwerk en kunnen je helpen bij het vinden van mensen met de juiste mindset en talenten die jij nodig hebt. Bovendien kunnen we je in contact brengen met waardevolle zakenpartners die anders moeilijk te bereiken zouden zijn. In Bulgarije gaan er meer deuren open als je lokaal bekend bent.
  5. Immigratieondersteuning: Als je overweegt om te verhuizen naar Bulgarije, kunnen wij ook begeleiding regelen met betrekking tot immigratie.

Conclusie

Al het bovenstaande heeft ook fiscale gevolgen voor uw Nederlandse onderneming en/of uw Nederlandse inkomstenbelasting positie. Wij zijn gespecialiseerd in het ondersteunen van Nederlandse ondernemers die in het buiteland willen ondernemen. Neem vandaag nog contact met ons op en ontdek hoe wij jouw bedrijf kunnen ondersteunen bij het betreden van de Bulgaarse markt.

Meer berichten

Neem contact op

Amsterdam – Kleine-Gartmanplantsoen 21
Arnhem – Willemsplein 34-2
Nederland

E info@duijntax.com
T +31 (0) 88 – 8 387 669

DTS Duijn’s Tax Solutions B.V.
Bank: Rabobank
BIC: RABONL2U
IBAN: NL64RABO0167742167