BTW op het live verlenen van digitale diensten

Online verkochte diensten komen over het algemeen in aanmerking voor btw. BTW digitale diensten live verlenen is echter een onderwerp van discussie, vooral met het oog op wetenschap, onderwijs, cultuur of amusement.

BTW op live digitale diensten: wat u moet weten

Het gaat dan om niet-geautomatiseerde diensten waarbij de verkoper bijvoorbeeld gebruik maakt van een webcam. Als deze als elektronische diensten doorgaan, betaalt de particuliere klant btw in het land van verblijf. Vallen de diensten onder vermakelijkheidsdiensten, dan is het onduidelijk waar de btw verschuldigd is als dienstverlener en klant in verschillende landen zijn.

De Hoge Raad is er nog niet uit waar de btw geheven moet worden voor zulke live diensten via het internet. Zo lang de wet hierover geen regels vastlegt, is het mogelijk dat u onterecht of in het foute land btw betaalt. Daarom raden wij u aan om de btw-heffing na te gaan voor uw specifieke geval en zo nodig in bezwaar te gaan tegen de btw-aangifte. U let daarbij best op de volgende vragen:

Als u hierbij de assistentie van DTS wenst bij BTW digitale diensten live verlenen, kan u ons altijd contacteren. Wij helpen u graag verder.

Ons team van experts staat klaar om u te begeleiden bij het correct afhandelen van btw-aangelegenheden. Door de juiste stappen te volgen, kunt u mogelijke boetes en administratieve problemen vermijden. Daarnaast zorgen wij ervoor dat u altijd up-to-date bent met de laatste regelgeving en best practices op het gebied van btw voor live digitale diensten.

Bij DTS begrijpen we dat de regels complex kunnen zijn en dat elke situatie uniek is. Daarom bieden wij maatwerkoplossingen die aansluiten bij uw specifieke behoeften en omstandigheden. Vertrouw op ons voor deskundig advies en ondersteuning bij al uw btw-vragen en -problemen.

Meer berichten

Neem contact op

Amsterdam – Kleine-Gartmanplantsoen 21
Arnhem – Willemsplein 34-2
Nederland

E info@duijntax.com
T +31 (0) 88 – 8 387 669

DTS Duijn’s Tax Solutions B.V.
Bank: Rabobank
BIC: RABONL2U
IBAN: NL64RABO0167742167