Investeer in de groeiende economie van Saudi-Arabië: waarom Nederlandse bedrijven kunnen profiteren en hoe DTS Duijn’s Tax Solutions kan helpen.

Saudi-Arabië heeft de afgelopen jaren stappen gezet om buitenlandse investeringen aan te trekken, waarbij Nederlandse bedrijven ook kunnen profiteren van de groeiende economie van het land. In deze blog zullen we verkennen waarom investeren in Saudi-Arabië aantrekkelijk kan zijn voor Nederlandse bedrijven en hoe DTS Duijn’s Tax Solutions daarbij kan helpen.

De groeiende economie van Saudi-Arabië

Saudi-Arabië is de grootste economie in de regio het Midden-Oosten en Noord-Afrika (MENA) en ondergaat momenteel een belangrijke economische transformatie als onderdeel van zijn Vision 2030-plan. Het doel van dit plan is om de economie te diversifiëren en de afhankelijkheid van olie te verminderen, evenals om de infrastructuur te verbeteren en nieuwe banen te creëren. Als gevolg van deze inspanningen trekt Saudi-Arabië de laatste jaren meer buitenlandse investeringen aan. Ook het visumbeleid is versoepeld. Op het gebied van mensenrechten wordt langzaam maar zeker vooruitgang geboekt.

Voordelen van investeren in Saudi-Arabië

Er zijn verschillende voordelen voor Nederlandse bedrijven die overwegen om te investeren in Saudi-Arabië, waaronder:

  • Groeiende markt: Met een bevolking van meer dan 34 miljoen mensen is Saudi-Arabië een aanzienlijke markt met een groeiende middenklasse die steeds meer koopkracht heeft.

  • Diversificatie: Saudi-Arabië neemt stappen om zijn economie te diversifiëren, wat kansen biedt voor nieuwe sectoren om te ontstaan en te gedijen.

  • Zakelijke omgeving: Saudi-Arabië heeft verschillende initiatieven geïmplementeerd om zijn zakelijke omgeving te verbeteren, waaronder gestroomlijnde procedures voor het opzetten van een bedrijf, gemakkelijkere toegang tot financiering en meer ondersteunende regelgeving.

  • Strategische locatie: Saudi-Arabië bevindt zich op het kruispunt van drie continenten en dient als toegangspoort tot de MENA-regio, waardoor het een aantrekkelijke locatie is voor bedrijven die hun bereik in de regio willen uitbreiden.
  • Fiscaal aantrekkelijk: hoewel Saudi-Arabië winstbelasting heft (20%), is er geen inkomstenbelasting voor werknemers. Dit betekent dat het aantrekkelijk is voor werknemers om in Saudi-Arabië te gaan werken.
  • Geen dubbele belasting: er is sinds 2010 een belastingverdrag tussen Nederland en Saudi-Arabië. Dit zorgt ervoor dat er nooit dubbel belasting wordt geheven. Het verdrag regelt onder meer de belasting van vaste inrichtingen, dividenden, royalty’s en vastgoed. (Buitenlanders mogen vastgoed bezitten in Saudi-Arabië.)

DTS Duijn’s Tax Solutions en investeren in Saudi-Arabië

DTS Duijn’s Tax Solutions is een gespecialiseerd belastingadvieskantoor dat Nederlandse ondernemers en bedrijven kan helpen bij het navigeren van de complexiteit van investeren in Saudi-Arabië. We bieden fiscaal advies en planning bij internationale belastingkwesties. Onze adviseurs zijn regelmatig te vinden in de MENA-regio om Nederlandse ondernemers, bedrijven en investeerder te helpen met zaken doen in regio. Wij zorgen er bovendien voor dat dit op een fiscaal aantrekkelijke manier gebeurt.

Als u wilt sparren over zakendoen of investeren in het Midden-Oosten, neem dan contact op met een van onze specialisten.

Contact

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.