Belastingen voor particulieren
Belastingen voor particulieren
Bent u particulier, dan dient u jaarlijks verschillende belastingen aan te geven. De onderstaande lijst somt de meest voorname soorten op.
– Inkomstenbelasting
Elke particulier hoort imkonstenbelasting te betalen. Het tarief is daarvan hangt af van de soort inkonsten waarover de belasting wordt verrekennd (box 1: werk en woning, box 2: aanmerkelijk belang, box 3: sparen en beleggen). De U hdient Voor 1 mei doet u aangifte van de inkomstenbelasting.
– Dividendbelasting
Indien u recht hebt op (1) de opbrengst van aandelen, (2) winstbewijzen of (3) bepaalde geldleningen aan of van besloten (BV) of naamloze (NV) vennootschappen in Nederland, dan hoort u de aangifte ervan te doen binnen de maand nadat het dividend beschilbaar is.
– Autobelastingen (MRB)
Bent u in het bezit van een voertuig? Dan krijgt u automatisch een aanslag van de belastingdienst. Dat gebeurt per tijdvak van drie maanden. Wanneer u uw rijtuig hebt geimporteerd uit het buitenland, geldt de belasting op personenauto’s en motorrijwielen (BPM).
Elektrische wagens, oldtimers, landbouwvoertuigen en wegenbouwvoertuigen komen in aanmerking voor een vrijstelling op de MRB.
Naast deze belastingen, krijgen de meeste particulieren ook te maken met verschillende gemeentebelasstingen en sons ook met milieubelastingen.
Meer berichten van Hendrik-Jan van Duijn
- DAC6-Richtlijn: verplichte melding van grensoverschrijdende transacties
- Een onderneming oprichten in het buitenland
- Dutch Tax Plan 2020: Corporate Income Tax Changes
- Brexit: voordelen of nadelen voor Nederland?
- Vermogen anonimiseren via CV
- Belastingplan 2019: Wat wordt realiteit?
- Opgelet: aangifteplicht benchmarkrapportage
- Belastingplan 2019
- Moet een stichting voortaan de jaarrekening deponeren?
- Zaken doen in Japan
Kennis
Gerelateerde blog's
Persoonlijke visies op onderwerpen binnen ons vakgebied.